İnternet hayatımıza dahil olduğundan beri sosyal mecralarda sürekli bir yenilik görüyoruz.
Bu mecralarda alışveriş yapmak, gazete okumak, dizi izlemek vb. birçok aktivitemizi basitçe halledebiliyoruz. Durum böyle olunca da markalar ürün ve hizmetlerini tanıtmak için dijital pazarlama yöntemine başvuruyorlar. Oldukça etkili ve uygun maliyetli olan bu pazarlama yöntemi ile binlerce kişiye ulaşabiliyor ve harika sonuçlar çıkarabiliyorsunuz.

Peki son yılların en meşhur tekniği olan dijital pazarlama çeşitleri nelerdir, nasıl yapılır?

Nedir dijital pazarlama?

İnternet ortamında gerçekleştirilen tüm pazarlama faaliyetleri dijital pazarlama olarak adlandırılıyor.

Maliyetli midir?

Diğer pazarlama kampanyalarıyla karşılaştırırsak dijital pazarlama oldukça düşük maliyetlidir. Sadece reklam kampanyaları olmamakla birlikte organik faaliyetlerden de yararlanarak kampanyaları yürütmek mümkün. Örneğin; güçlü SEO çalışmaları ile web sitenizi ilk sayfalara taşıyabilir ve daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. Sosyal medya mecralarında ise doğru hashtagler kullanarak başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.  

Dijital pazarlama türleri nelerdir?

  1. E-mail pazarlaması

    En eski dijital pazarlama yöntemi olan e-mail pazarlama, en fazla kullanılan ve sıklıkla gördüğümüz bir yöntemdir. Diğer pazarlama türlerine oranla maliyeti çok düşüktür ve kampanyayı doğru bir şekilde yürüttüğünüz takdirde harika sonuçlar alırsınız.
     
  2. Sosyal medya pazarlaması

    Sosyal medya kullanıcı sayısı 3.50 milyara ulaşmışken, sosyal medyada pazarlama yapmamak yanlış bir hareket olurdu. Doğru hedef kitle belirleyerek oluşturduğunuz kampanyalar ile büyük bir kitleye ulaşabilirsiniz.

    Markanızla uyumlu bir influencer ile de anlaşabilirsiniz. Yapacağı tanıtımlar sonrası satış konusunda büyük dönüşler alabilirsiniz.
     
  3. İçerik pazarlaması

    “Amacım satış yapmak değil, markamı tanısınlar yeter.” diyorsanız içerik pazarlaması yaparak istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Web sitenizde blog yazılar oluşturarak, hem markanız hakkında vereceğiniz bilgiler ile tanıtım yapmış olacak hem de müşterilerinizin ilgisini çekeceksiniz.  
     
  4. Arama motoru optimizasyonu (SEO)

    En büyük dönüşümü alacağınız dijital pazarlama, SEO!

    Günde binlerce kişiye ulaşabileceğiniz bir yöntem, hem de ücretsiz bir şekilde! Güçlü bir SEO çalışması yaparak web sitenizi ilk sayfalara getirebilirsiniz. Bunun için en önemli nokta anahtar kelimelerdir. Düzenli olarak yürüteceğiniz bu çalışma ile kalıcı bir sonuç elde edebilirsiniz.


    Pazarlama çalışmalarınızı profesyonel ve uzman bir ekiple yürütmek ve satışlarınızı artırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. 😊

 

Yazan: Büşra Yıldız